12 recept på värmande kaffedrycker

Vad passar bättre så här års än att mysa till det med en värmande kaffedryck? Vi har samlat ett gäng varma kaffedrinkar som håller dig varm under de kalla och mörka månaderna. Och bäst av allt – alla drinkar gör du enkelt med våra kaffekapslar! Våra klassiska espresso och ristretto passar utmärkt till alla typer av kaffedrinkar. Vill du ha något lite mildare? Prova vår krämiga lungo!

Hur gör man en Irish Coffee? 

En riktigt klassiker bland varma drycker! Blanda 4 cl valfri whiskey och 2 tsk farinsocker i ett högt glas. Häll på en rykande färsk kopp kaffe och toppa med en skvätt vispgrädde som krona på verket – et voilà!

Hur gör man en Kaffe Karlsson?

Självklart går det inte att prata om varma drycker utan att nämna Kaffe Karlsson, den svenska motsvarigheten till Irish Coffee. Grundreceptet är detsamma, du byter helt enkelt bara ut whiskey mot Baileys och Cointreau.

Hur gör man en Choklad- & apelsinkaffe?

Mm... visst låter det gott? Och enkelt är det också! Riv i choklad och apelsinskal i ett värmetåligt glas, addera kaffe och toppa med vispad grädde. Vill du piffa till det hela kan du alltid garnera med lite rivet apelsinskal och choklad.
Tips: Är du inte mycket för sötsaker? Skippa choklad och grädde! Brygg en rykande färsk espresso eller ristretto och släng i en bit apelsinskal.

Hur gör man en Havanna-kaffe?

Precis som namnet antyder är Havanna en kaffedryck med inspiration från Kuba. Brygg en dubbel espresso och tillsätt 1.5 tsk kaffesirap med smak av rom (eller 4 cl vanlig rom om du föredrar det). Toppa med en skvätt skummad mjölk innan servering.

Hur gör man en Amerikansk caffé latte?

Enkelt & gott med endast tre ingredienser – espresso, kardemumma och skummad mjölk. Häll upp kaffe i en mugg, tillsätt 1-2 krm kardemumma och rör om. Addera en skvätt skummad mjölk eller vispgrädde på toppen för extra crema.
Tips: Testa att använda kanel istället för kardemumma!

Hur gör man en Amaretto latte?

Lika god som enkel! Och snarlik en amerikansk caffé latte. Byt ut kardemumma mot en kaffesirap med smak av Amaretto som du vispar ihop med mjölk eller grädde. Servera som topping på en värmande kopp lungo.

Hur gör man en Vaniljkaffe?

Föredrar du något åt det sötare hållet? Då är Coffee Vanilla, även kallat vaniljkaffe, något för dig! Häll upp en dubbel espresso, tillsätt vaniljsirap och 1 tsk kakao (eller O’boy). Toppa med skummad mjölk eller vispad grädde. Vill du ge drycken det där lilla extra kan du även garnera med riven choklad eller kakao.

Hur gör man en Dublin Ditty?

För en mer mogen smakpalett rekommenderar vi Dublin Ditty – en krämig kaffedrink som består av dubbel espresso toppad med Irish Cream-kaffesirap. En värmande dryck med inslag av vanilj, whiskey och kakao. Mums!

Hur gör man en Mexican coffee?

Mexikansk kaffe är en värmande kaffedrink som passar perfekt till mysiga stunder framför brasan! Blanda Tequila, Kahlua och råsocker i ett värmetåligt glas. Häll i en ristretto eller espresso och toppa med lättvispad grädde. Servera gärna med några lyxiga chokladpraliner.

Hur gör man en After Eight Coffee?

After Eight och kaffe är en klassiker – så varför inte unna sig en nytänkande kombo där gott plus gott bara bli ännu godare? After Eight Coffee gör du enkelt genom att blanda ihop kakao, mintlikör och whiskey. Tillsätt varm mjölk tillsammans med en kopp espresso eller ristretto. För extra sötma kan du alltid addera lite rörsocker.

Hur gör man en Hot Winter-kaffedryck?

Står du i valet och kvalet mellan varm choklad och en rykande färsk kopp kaffe? Prova en Hot Winter! Häll chokladsås i botten på ett värmetåligt glas, tillsätt kaffe och vispad grädde. Om du vill kan du även hälla i en skvätt Dooley’s och toppa med rivet apelsinskal eller choklad för festligare tillfällen!

Hur gör man en Fudge Ripple Mocha?

En riktig smällkaramell till kaffedrink! Skumma 1 dl mjölk med 2 msk kaffesirap med vaniljsmak och 1 msk chokladsirap. Häll upp en ristretto eller espresso och servera med den skummade mjölken på topp.
Tips: Byt ut vanilj och choklad med hasselnötter! Toppa din espresso eller ristretto med skummad mjölk blandad med hasselnötssirap och njut av en härlig Hazelnut Latte.

BONUS: Så gör du en Espresso Martini

Den må vara kall, men ack så passande till säsongens alla festligheter! Espresso Martini är kaffedrinkarnas kaffedrink – en klassisk cocktail som enkelt tar ditt kaffe till nästa nivå. Grundreceptet består av vodka, valfri kaffelikör och espresso. Häll alla ingredienser i en shaker och fyll den med is. Skaka tills drinken har blivit kall och du ser att kaffet har bildat ett fluffigt skum. Sila upp och servera i ett cocktailglas, garnera med några hela kaffebönor eller riven choklad.
Nyckeln till en god espresso martini är givetvis att använda bra kaffe. Tanken är ju att drinken ska smaka gott kaffe som bara får en härlig boost av de andra ingredienserna, så välj kaffe med omsorg! Vi vill såklart tipsa om vår espresso med en perfekt balans mellan den Brasilianska Arabica-bönan och Robusta-bönan från Etiopien, vilket ger en kraftfull och rund smak. Kanske något att prova till nästa fest?