3 goda kaffedrinkar till sommaren

Visste du att Sverige är ett av världens mest kaffeälskande länder och att vår befolkning till och med är världens mest kaffeälskande? I och med detta faktum är det inte heller så konstigt att vi i Sverige är väldigt intresserade av och dricker mycket kaffe! Idag dricker vi dock inte bara bryggkaffe och så kallat ”finkaffe”, utan idag är det även väldigt vanligt att man dricker kaffe drinkar av olika slag. Dessa går att anpassa efter säsong, årstid, väder och humör. Nu när sommaren nalkas med stormsteg kan det vara perfekt att lära sig några recept på svalkande, fräscha kaffedrinkar så att du kan maxa njutningen i värmen!

Våra bästa recept för kaffedrinkar

Vi på Coffydoor är stora förespråkare för att kaffe kan vara en väldigt mångsidig dryck. Använder du dig av våra kapslar i din kaffemaskin kommer du inte bara kunna brygga dig en riktigt god, varm kopp aromatiskt och smakrikt kaffe under de lite kyligare morgnarna.

Utan med våra kapslar kan du även göra riktigt goda kaffedrinkar. Det såväl lite enklare som lite mer exklusiva sådana, helt beroende på önskemål och behov i stunden. Ta del av våra bästa recept för riktigt goda kaffedrinkar nedan!

Islatte Recept

Den svårslagna klassikern, islatte. Om du ännu inte testat att göra en egen islatte hemma, eller om du till och med ännu inte testat att dricka islatte över huvud taget, är det hög tid att göra det nu. Det är väldigt enkelt att göra en islatte på egen hand hemma; det enda du behöver är:

 • En espresso-kapsel Coffydoor. (Den som behöver det där lilla extra kan våga sig på två)
 • Valfri mjölkdryck
 • is
 • sirap (valfritt, men ger en sötare touch. Rekommenderar smakerna vanilj eller salted caramel)

För att göra islatte hemma går du tillväga på följande sätt:

 1. Brygg en Coffydoor espresso
 2. fyll ett glas med is
 3. häll över kaffet
 4. fyll glaset med kall mjölkdryck 
 5. smaka av styrkan och fyll på med mer mjölk om det behövs 
 6. toppa med valfri mängd sirap för en sötare touch 
 7. klart! 

Kaffetonic Recept

Utöver islatten, som är en av våra personliga favoriter när det kommer till svalkande och uppiggande kaffedrinkar, vill vi tipsa dig om kaffetonic. Det är den perfekta kaffedrinken till sommarens alla bravader – oavsett om du ska iväg på middag, bjuda hem vännerna på en AW, vill ha med dig en svalkande dryck under promenaden eller bara vill dricka något gott hemma kan en kaffetonic göra sig väldigt bra. Recept kommer här!

Ingredienser:

 • Coffydoor Lungo
 • tonicvatten
 • is

Gör såhär: 

 1. Brygg en Coffydoor Lungo och låt svalna
 2. fyll ett glas med is
 3. häll över din tonic följt av kaffet 
 4. klart!

Ps. för en lite mer festlig drink kan du testa att addera en skvätt gin, en skvätt juice från citrusfrukt, eller något annat som du kan tänka passar till. 

Espresso martini Recept

Sist men inte minst vill vi tipsa om ytterligare en svårslagen klassiker, nämligen espresso martini. Detta är en kaffedrink som utan tvekan går lika bra att avnjuta under en varm sommarkväll som under en kylig vintereftermiddag. Det krävs inte så många ingredienser, det går snabbt och det är enkelt. 

Ingredienser (mängd för ca 2 drinkar):

 • kallt kaffe (ca 8 cl) 2 Coffydoor Espresso kapslar, fungerar även fint att använda Lungo knappen men välja “Espresso-knappen” för en lite mjukare kaffesmak.
 • vodka (ca 6 cl)
 • kaffelikör (ca 6 cl)
 • is
 • kaffeböna eller riven choklad till topping

Gör såhär:

 1. Välj Coffydoor kapsel efter preferens
 2. häll kaffe, vodka och kaffelikör i en shaker, och fyll den sen med is. 
 3. Skaka allt ordentligt
 4. Sila ner dryckesblandningen i martiniglas 
 5. Toppa med en kaffeböna eller lite riven choklad
 6. Klart! 


Vilka coffydoor kapslar är bäst för somriga kaffedrinkar?

Vi på coffydoor erbjuder dig som kund att välja mellan tre olika typer av kaffekapslar. Våra olika varianter heter Lungo, Espresso och Ristretto, där Lungo är den lenaste smaken och Ristretto den mest riviga. Beroende på hur du föredrar ditt kaffe och dina kaffedrinkar kommer olika kaffekapslar att vara olika passande. 

För dig som föredrar lite mildare, rundare och mer lättdruckna kaffedrinkar är Lungo att föredra. Det passar speciellt i en kaffetonic och espresso martini. Espresso är den kaffekapsel vi skulle rekommendera om du vill få till en traditionell, klassisk och sådär perfekt balanserad kaffesmak oavsett drink. Denna gör sig bra i såväl islatte och kaffetonic som espresso martini. 

Ristretto är något mer komplex och bittersöt i sin smak, och innehåller mer koffein. Den gör sig alltså oftast bäst för dig som vill få till en riktigt uppiggande iskaffe, men kanske inte så bra för dig som vill göra en espresso martini som avslutande drink under middagen. Vill du ha möjligheten att testa dig fram och experimentera kan du prenumerera hos oss!

Där du kan testa vårt startpaket om 3 smaker, 30 kapslar för bara 59 sek inklusive gratis hemleverans.